PAPA FRANJO OTKRIVA: Zašto se kancelarka Merkel naljutila i zvala ga telefonom

papa franjo, angela merkel

Poglavar Rimokatoličke crkve Papa Franjo u razgovoru za „Corriere della Sera“ otkrio je nekoliko zanimljivih činjenica, među kojima i to da ga je njemačka kancelarka Angela Merkel nazvala telefonom, i bila dosta ljuta, jer je Europu usporedio s „jalovom ženom“.

Podsjetimo, u studenom 2014. Papa Franjo je u Europskom parlamentu, kako su prenijeli mediji, vrlo oštro kritizirao „unezvjerenu“ Europu. Za Europu je rekao da je sada baka i nije više plodna i živahna“.

Sada Papa Franjo otkriva kako je Angela Merkel zbog toga bila ljuta.

„Bila je pomalo ljuta jer sam uporedio Europu s jalovom ženom, nesposobnom da rađa djecu“, rekao je Papa Franjo za „Corriere della Sera“ i dodao: „Ona me je pitala da li stvarno mislim da Europa više ne može praviti djecu.“

„Rekao sam joj da može, i to mnogo djece, zato što Europa ima snažno i duboko korijenje.“ Papa je još rekao kako je „u najmračnijim trenucima Europa uvijek pokazivala da ima neočekivane resurse“.

Pred sastanak s patrijarhom Kirilom, koji će se održati u Havani, 12. veljače, papa Franjo je rekao:

„Mostove je potrebno graditi. Korak po korak, dok ne stegnete ruku onome tko je s druge strane. Mostovi traju i pomažu miru. Zidovi ne, oni samo djeluje da nas brane, a u stvari nas razdvajaju.“

Susret Pape Franje i patrijarha Kirila bit će prvi sastanak jednog pape i ruskog patrijarha u povijesti. (p. m.)

Komentiraj