PAO S DROGOM: Na području Lipika pronađen šator za uzgoj indijske konoplje

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

“Sumnja se da je osumnjičeni 40-godišnjak 12. listopada 2019. godine oko 21.45 sati upravljao osobnim automobilom u mjestu Novoselec gdje su ga zaustavili policijski službenici u nadzoru prometa. Prilikom nadzora osumnjičeni je predao dvije plastične vrećice u kojoj se nalazilo oko 115,7 grama droge tipa marihuana, a u drugoj 99 grama droge tipa amfetamin, odnosno speeda, plastičnu kutijicu u kojoj se nalazilo 1,4 grama droge tipa marihuana, jednu ručnu smotanu cigaretu, odnosno joint, koja sadrži opojnu drogu marihuanu te drobilicu.

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru obavljena je pretraga doma i drugih prostorija na području Lipika koju koristi osumnjičeni te je pronađeno 1589 grana isječene suhe biljne materije i isječene suhe stabljike indijske konoplje, medicinska šprica s 2,5 ulja kanabisa, metalna drobilica s 1,2 grama marihuane, metalna drobilica s tragovima marihuane, kutijica s 26,5 grama marihuane, digitalna vaga, 88 grama sjemenki nalik na sjeme indijske konoplje, također pronađen je šator za uzgoj biljaka s pripremljenom rasvjetom i ventilacijom, a koji je pogodan za uzgoj indijske konoplje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju kaznena prijava će biti podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici”.