PAKAO UKRAJINE: Rusi pogodili dječju bolnicu, u obranu stižu i hrvatski dragovoljci

Iz Ukrajine dolaze užasavajuće vijesti, pa tako ukrajinski TSN javlja da su Rusi pogodili dječju onokološku bolnicu u Kijevu te da ima poginulih, prenosi Kyiv Independent.

Informaciju je prenio i BBC-jev novinar na svom Twitter profilu.

Ukrajina zatvara granice s Rusijom i Bjelorusijom, potvrdio je ukrajinski premijer Denis Šmihal. U videu koji je objavio na društvenoj mreži Telegram, rekao je kako će samo državljani Ukrajine moći iz Rusiej i Bjelorusije u Ukrajinu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij nije skrivao oduševljenje odlukom njemačke vlade da Ukrajini pošalje oružje iz njemačkih zaliha.

Njemački kancelar Olaf Scholz objavio je u subotu navečer da će Njemačka isporučiti Ukrajini tisuću komada protutenkovskog oružja i 500 protuzračnih projektila Stingera.

“Njemačka je upravo objavila da će nam dostaviti protutenkovske raketne bacače i stingere. Samo tako, kancelaru Scholz”, napisao je Zelenskij na Twitteru. “Antiratna koalicija na djelu”.

Prva skupina hrvatskih dobrovoljaca odlazi na ratište u Ukrajinu kako bi se borila na strani ukrajinske vojske, doznaje Dnevnik.hr.