OTVORENO PISMO: Evo što nakon bojkota HRT-a piše glavni ravnatelj

U povodu bojkota od strane mnogih udruga i političkih stranaka, javnosti se otvorenim pismom obratio Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a.

“Hrvatska radiotelevizija kao javni medijski servis trenutno je, zbog tužbi koje su podignute u svrhu zaštite i časti i ugleda HRT-a, izložena političkom pritisku i orkestriranim napadima.

HRT ne želi biti sredstvo dnevno političkih razmirica i predizbornih kampanja bilo koje političke orijentacije. Ovom prigodom želimo izvijestiti javnost da je HRT pokrenuo postupke mirenja s tuženim nakladnicima.

Podsjećamo da je to u skladu sa zaključcima saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Naglašavamo da Hrvatska radiotelevizija poslove obavlja profesionalno i transparentno, u skladu s Zakonom o HRT-u i Ugovoru s Vladom RH, te profesionalnim smjernicama EBU-a, čija je članica.

HRT je šokiran optužbama za cenzuru jer u svim segmentima svoga rada poštuje pravila struke, objektivno i uravnoteženo izvještava o događajima te je otvoren za sve društvene skupine, udruge i političke opcije koje djeluju na političkoj sceni u Republici Hrvatskoj”, stoji u pismu Kazimira Bačića.

Komentiraj