OTVOREN BOTANIČKI VRT: Pogledajte koje vas sve novine očekuju i što je obećao gradonačelnik

botanički vrt, zagreb

Završila je zima u Botaničkom vrtu u Zagrebu te je vrt od danas ponovno otvoren za posjetitelje.

“Budući da je bilo jako toplo vrijeme tijekom siječnja i veljače sada su šafrani, visibabe i ostale proljetne biljke u punom cvatu pa perivoj prekrasno izgleda pogotovo kad se sunce pojavi pa svo cvijeće otvori. Stoga smo se odlučili otvoriti botanički vrt danas”, rekla je izjavila je Biserka Juretić, voditeljica Botaničkog vrta.

U Botanički vrt, od danas se  može i novim mostom preko Miramarke. Riječ je o projektu završenom prošle godine čija je izgradnja koštala milijun kuna. A bit će otvoren u radno vrijeme vrta.”Ovo je mali projekt, a u biti je veliki. Moj ideal razvoja Zagreba je da se grad svakodnevno mijenja, a uvijek ostaje isti”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Otvarajući most i sezonu u Botaničkom vrtu gradonačelnik je najavio i novi projekt, izgradnju šetnice koja bi povezivala novi most i praktički Savsku.

“Odlučili smo napraviti sjenati hodnik tj. pergolu koja će biti odavde do Crnatkove ulice. To će biti cvjetni tunel kroz koji će pješaci moći prolaziti cijelu godinu. Nama je važno da ćemo umjesto ružne ograde imati novi prostor za uzgoj biljaka penjačica kakav sad nemamo u botaničkom vrtu. Mislim da će građanima biti užitak prošetati tom šetnicom”, rekla je ravnateljica Juretić.

Izgradnjom šetnice punu funkciju dobit će i pješački most preko Miramarske ulice.”Kada se ovo napravi, onda će taj prolaz od Glavnog kolodvora preko botaničkog vrta biti veza na Savsku cestu preko Runjaninove i Crnatke ulice. Imat ćemo onda i šetnjicu 24 sata”, rekao je Milan Bilandić.

Radovi će koštati dva milijuna kuna, pri kraju je izrada idejnog projekta, u ljeto se očekuje izbor izvođača radova pa bi nova šetnica trebala biti otvorena s početkom iduće sezone.

U Botaničkom vrtu u tijeku je i obnova najstarijih staklenika, što je projekt vrijedan dva milijuna kuna, a čijim će dovršetkom vrt dobiti dodatne sadržaje i biti privlačniji Zagrepčanima i turistima.