OTKRIVENO BOGATSTVO: Kako je Tony Blair uspio doći do 10 kuća i čak 27 stanova?

tony blair

Bivši britanski premijer Tony Blair, objavljeno je, posjeduje najmanje deset kuća i 27 stanova, što sigurno neće izmamiti pljesak sunarodnjaka i podići mu popularnost.

Podsjetimo, popularnost mu je počela strmoglavo opadata u vrijeme kada je Britaniju uvukao u rat u Iraku zajedno sa svojim saveznikom iz SAD-a Georgeom W. Bushom.

Nekretnine Blairea, supruge Cherie i njihove djece vrijedne su najmanje 34 milijuna eura. Objavio je to “Guardian”. Lokacije nekretnina su uglavnom u najskupljim dijelovima Londona.

Bivši šef laburista, koji je vodio vladu od 1997. do 2007. godine, silno se obogatio nakon odlaska s političke scene.

Bavio se različitim poslovnim aktivnostima – predavanja, lobističke usluge, konsultantske usluge. Bavio se i nekretninama i zaradio 127 milijuna eura.

Spominjanje njegovog bogatstva posebno je osjetljivo kada mladi u Britaniji vrlo teško dolaze do stana, a kada i dođu skupo ga plaćaju.

Analitičari ocjenjuju kako je Blairovo bogatstvo na neki način stavilo i flaster na njegova usta, jer je dosta tih u kampanji pred referendum o ostanku Britanije u Europskoj uniji.

Istina, on se deklarirao kao Europejac, bezuspješno se natjecao i za predsjednika Vijeća, a potiho i kritizira Jeremyja Corbyna, sadašnjeg šefa laburista, navodeći kako bi oni morali u kampanji za ostanak u Europi biti mnogo žešći.