OTAC NESTALOG MLADIĆA: Na snimkama se vidi da je izvan sebe, ne znam kako i zašto

Potraga za mladićem iz Splita u Beogradu i dalje traje. Iz srpskog MUP-a potvrdili su da od prijave nestanka danonoćno tragaju za 27-ogodišnjim Matejem Perišem.

Jučer je njegov otac, Nenad Periš, potvrdio da je mladić koji trči ulicama Beograda, a koji se vidi na više objavljenih snimki nadzornih kamera, njegov sin.

“Ja Mateja želim vratiti kući na bilo koji način i dotad ću ostati tu. Sudbina ili ne znam što je, to se dogodilo. Što se dogodilo to nitko ne zna.

Ja sam spreman na sve i samo želim doznati istinu i da svoje dijete odvedem kući makar mi bilo zadnji put”, rekao je shrvani otac, kako javlja HRT.

Periš pojašnjava kako mu nije jasno zašto je na snimkama njegov sin, inače sportaš, toliko smeten, da je izvan sebe…

“Ne znam kako je došlo do onoga da je izvan sebe, što se vidi na nadzornim kamerama. Vidi se da je pokušao komunicirati, da je zaustavio tog taksista i s njim kratko razgovarao.

Što mu je bilo u tom trenutku i kamo je krenuo, ne znam. Vjerujte mi, teško mi je o tome govoriti…”

Policija je inače u potrazi za taksistom, a mediji u Srbiji tvrde kako nije imao oznake i da je riječ o “divljaku”.

Iz Saveza auto taksi udruženja Srbije pokušavaju pomoći, ali tvrde da su snimke loše i ne mogu utvrditi ni registraciju.

Na pitanje o šestorici prijatelja njegovog sina koji su se vratili u Hrvatsku, ističe kako ima puno povjerenje, da su bili veliki prijatelji Mateja i da im sve što su rekli vjeruje.