OSUĐEN NA 4,5 GODINE: Kemenički će u zatvor jer je jurio Ilicom 195 km/h i usmrtio dvije žene

Marin Kamenički osuđen je na 4 i pol godine zatvora zbog nesreće koju je izazvao u kolovozu 2018.

Podsjetimo kako je Kamenički usmrtio dvije žene jureći u sportskom Mercedesu Ilicom gotovo 200 kilometara na sat.

Kameničkom se sudilo iza zatvorenih vrata nakon što je sutkinja Irena Kvaternik prihvatila zahtjev obrane te je sa suđenja isključila javnost ističući da je riječ o mlađem punoljetniku čije će se okolnosti iz privatnog života iznositi tijekom suđenja.

Optužnica je teretila Kameničkog da je 23. kolovoza 2018. u 21:10 upravljao Mercedesom AMG Ilicom u smjeru zapada. Tom prilikom se kretao brzinom od 195 kilometara na sat, iako je bio svjestan da je brzina ograničena na 50 kilometra na sat.

Došavši do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja izgubio je nadzor na upravljačem i udario u rubni kamen te se zarotirao prešavši u drugi smjer.

U nekontroliranom kretanju svojim vozilom je udario u Opel Astru u kojoj je na suvozačkom mjestu sjedila Nadica Hoflinger, koja je poginula do dolaska hitne pomoći.

U sudaru je poginula i Laura Stelio koja se nalazila na suvozačkom sjedalu Mercedesa, a koju je nakon ispadanja iz vozila udario Renault Clio koji se kretao Ilicom u smjeru istoka.

“Kazna ne smije biti odmazda. Strožom kaznom izgubljeni životi se ne mogu vratiti i zato mislimo da će ova kazna biti dovoljna osuda mlađem punoljetniku. Budući da smo mu izrekli mjeru zabrane upravljanja vozilima u trajanju od pet godina nakon što izdrži zatvorsku kaznu, smatramo da dugo neće moći sudjelovati u prometu u kojem je ovo kazneno djelo počinio”, rekla je sutkinja Irena Kvaternik u obrazloženju presude, piše Telegram.

Odgovori