OSUĐEN HDZ-OV ZASTUPNIK KUSTIĆ: Dobio 10 mjeseci zatvora – uvjetno

Marijan Kustić, čelnik HDZ-a Ličko-senjske županije i saborski zastupnik, nagodba po kojoj je Kustić osuđen je uvjetno na deset mjeseci zatvora.

U svom priopćenju, u kojem se ne navodi ime, Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru navodi da je Općinski sud u Vukovaru na sjednici optužnog vijeća održanoj 9. svibnja 2019. donio presudu na temelju sporazuma stranaka.

Kustić je proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće koje se dogodila 8. lipnja 2018. oko 2,15 sati na raskrižju Državne ceste 2 i Županijske ceste 4111 (Bobota-Vera).

Osuđen je na kaznu zatvora od deset mjeseci, ali mu je potom temeljem Kaznenog zakona izrečena uvjetna osuda na način da se kazna zatvora na koju je osuđen neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine Kustić ne počini novo kazneno djelo.

Valja i dodati kako je presuda postala pravomoćna jer su se stranke, branitelji i oštećenici nakon njezine objave odrekli prava na žalbu.

Podsjetimo kako je Kustić skrivio prometnu nesreću jer je ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska drugom automobilu.

Na suvozačevom mjestu bio je tada i savjetnik hrvatske predsjednice Tomislav Madžar koji je u nesreći teže ozlijeđen, kao i suvozač u drugom automobilu.

Komentiraj