OŠTRO PO MINISTRU RADMANU: Gurnuo se u prvi red k’o mali priglupi štreber, digao prstiće…

Predsjednik Zoran Milkanović odao je počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen-obilježja žrtvama Domovinskog rata općine Majur, a zatim je položio vijenac i zapalio svijeće na spomen-obilježju žrtvama Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata sela Stubalj.

Sudjelovao je potom na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata s područja Općine Majur te na otkrivanju spomen-obilježja mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata.

Predsjednik Milanović je nakon toga odgovarao i na pitanja novinara, a posebno je komentirao obučavanje ukrajinski vojnika, te osu paljubu po ministru Gordanu Grliću Radmanu:

“Neću dati suglasnost. Otišao je gore bez ikakve moje prethodne suglasnosti. Dosta je odlazaka mini Plenkovićevih ministara u Bruxelles bez prethodne suglasnosti vrhovnog zapovjednika, to tako neće”, rekao je Milanović. javlja N1, dodajući da je to jako loše.

“Čovjek je otišao gore i preuzeo u ime Hrvatske kategoričku obavezu i prekršio Ustav. Neka stvar ide u Sabor, ako dvije trećine tako odluče, ja ću se s tim usuglasiti. Ali zašto se moramo dovesti u takvu situaciju. Imamo posla s običnim seoskim nasilnicima koji nas dovode pred gotov čin. To šalje o Hrvatskoj katastrofalnu sliku, upravo onakvu kakvi su i ljudi koji nas tamo predstavljaju”, kazao je predsjednik.

Pa se ponovno osvrnuo na ministra Grlića Radmana: “Grlić Radman koji je nitko i ništa, Plenković je tu bitan, je otišao, gurnuo se u prvi red k’o mali priglupi štreber, digao prstiće ‘mi ćemo prvi, mi ćemo prvi’. To što su napravila gospoda iz Vlade, otišli u Bruxelles i bez ikakvog dogovora s predsjednikom RH rekli stav – to neće tako više ići. Neće se nikad naučiti reda jer su nasilnici. Ali svaka sila ima kontrasilu”, rekao je Milanović.