OREŠKOVIĆ O MJERAMA: Koronavirus u Hrvatskoj politički mutira, prilagođavajući se stranačkim potrebama vlasti

Novoosnovana stranka Centar održala je konferenciju za medije na kojoj su kritizirali nove strože mjere Nacionalnog stožera koje se uvode od ponoći.

“Nalazimo se u situaciji neproglašenog lockdowna”, upozoravaju iz Centra. Supredsjednica stranke Dalija Orešković smatra kako novim mjerama, kojima su propisana brojna ograničenja rada ugostitelja i samozaposlenih, Vlada skida odgovornost sa sebe, izbjegavajući isplatu nekog oblika potpore.

Traže bolju pripremu države i komunikaciju sa svim subjektima na vrijeme.”U Hrvatskoj koronavirus politički mutira, prilagođavajući se stranačkim potrebama vlasti, a ne gospodarstvu i građanima” poručuje Orešković:

“Jer kako drugačije možemo objasniti situaciju u kojoj je još jučer koronavirus bio nešto što smo pobijedili, nešto što je poslušno i pod nadzorom Stožera? Već danas je to pošast za koju smo odgovorni mi građani. Sutra, kada će se trebati održavati unutarstranački izbori u HDZ-u, virus će biti mačji kašalj, a već dan nakon toga Vlada će prozivati nas građane da smo za ekspanziju koronavirusa mi krivi i mi odgovorni”, poručila je Orešković.

Odgovori