OPTUŽEN ZA SILOVANJE: Načelnik općine, bivši HDZ-ovac, tvrdi da nije kriv

Počelo je suđenje Željku Prigorcu, načelniku Općine Lasinja, optuženom za silovanje 37-godišnjakinje.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu još je u kolovozu 2018. godine, nakon što ga je žena prijavila, podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Postojala je osnovana sumnja da je 16. kolovoza 2018. godine iza jedan sat, u Lasinji, u prostorijama lokalnog Vatrogasnog doma, silovao ženu (37).

Kako piše KAportal tereti ga se da je s ciljem zadovoljenja spolnog nagona, nasilno i protivno njenoj volji, odvukao iz toaleta preko stepeništa, do prostorije na polukatu. Bacio ju je na uredski stol, onemogućio joj da se brani te bez njenog pristanka s njom imao spolni odnos.

Osnovana sumnja potkrijepljena je dokazima izuzetim u navedenoj prostoriji, a izuzeti su i tragovi biološkog porijekla. Odvjetništvu je predana i prepiska razgovora preko interneta koju su nakon te noći vodili oštećena i osumnjičeni.

Prilikom prvog saslušanja Prigorac je sve porekao, tvrdeći kako ga je ona svojim ponašanjem provocirala na seks, ali da do toga nije došlo te da nema govora ni o kakvom spolnom odnosu, a osobito prisilnom.

Izjavio je da je on obiteljski čovjek, a ima člana obitelji kojem je potrebna skrb.

Brani se sa slobode i dalje obnaša funkciju načelnika Lasinje na koju je došao kao kandidat HDZ-a, no nakon optužbe za silovanje je istupio iz stranke.

Na sudu je ponovio da se ne osjeća krivim, a navodna žrtva nije došla na suđenje iako je bila pozvana.

 

 

Komentiraj