OPREZ VOZAČI: Pao snijeg i odmah drame na cesti – slijetanja, sudari…

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je o dojavama koje su stigle u županijske centre 112 zbog poteškoća sa snijegom.

Županijski centar 112 Varaždin nakon 6,30 sati zaprimio je više dojava o otežanom kretanju vozila zbog snijega i poledice na području Varaždinske županije. U mjestu Križanec tako je zapeo kamion u usponu, na 58 km autoceste A4, prije Brezničkog Huma, u smjeru Varaždina vozilo je sletjelo s ceste, a dogodila su se i dva lančana sudara. Jedan se dogodio na D-2, u mjestu Trnovec Bartolovečki, a sudjelovali su autobus i više automobila. U drugom lančanom sudaru na D-35 u mjestu Cerje Tužno sudjelovala su tri automobila.

I Županijski centar 112 Krapina zaprimio je od 5 do 07:30 sati više poziva u kojima su vozači obavještavali o otežanom kretanju zbog snijega na pojedinim dionicama državnih cesta. Konkretno, radi se o D 74 od Gornjeg Jesenja prema Žutnici, D 206 od Petrovskog prema Pregradi i D 207 od Đurmanca prema Lupinjaku.

Na prometnicu D 74 prema Gornjem Jesenju srušilo se i stablo, što je uz snijeg dodatno otežavalo promet pa su intervenirali vatrogasci JVP Krapina, policija, djelatnici ŽUC-a i Službe civilne zaštite Krapina.

Promet navedenom prometnicom D74 prema Gornjem Jesenju je još zatvoren, odvija se obilaznim pravcima: D1 Đurmanec – Gornji Macelj – Donje Jesenje te ŽC 22010 Đurmanec – Donje Jesenje.

Niz prometnih nesreća

O izvanrednim situacijama diljem zemlje izvijestio je i HAK. Navodi se tako da se zbog prometne nesreće na autocesti A1 između tunela Sv. Rok i odmorišta Marune u smjeru Dubrovnika vozi jednim trakom te uz ograničenje brzine 40 km/h.

Prometna nesreća dogodila se na autocesti A1 i između odmorišta Nadin i čvora Benkovac u smjeru Dubrovnika. Vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine 40 km/h.

Nadalje, do prometne nesreće došlo je i na autocesti A4 između čvora Komin i čvora Breznički Hum u smjeru Goričana, zbog čega se vozi uz ograničenje brzine 60 km/h.

Zbog puknuća cijevi na Jadranskoj magistrali (DC8) u Sumpetru kod Omiša vozi se jednim trakom, naizmjence.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!