OPORBA ŽELI IZBORE: A što želi i namjerava Vlada ne znaju ni svi HDZ-ovci

Uhićeni ministar, ministri pod istragama, prijetnje ministrici koje ona nije prijavila premijeru – više je razloga zbog kojih se sve glasnije spominje rekonstrukcija Vlade. No, ako pitate oporbu – nikakva rekonstrukcija, samo novi izbori dolaze u obzir.

Izvor: Media servis

Ovakva Vlada se ne može rekonstruirati, samo raspustiti, zaključak je većine saborske oporbe pa tako i šefa SDP-a Peđe Grbina. Komentirajući posljednji u nizu skandala, onaj o navodnim prijetnjama ministrici regionalnog razvoja Nataši Tramišak, Grbin kaže kako ga trenutno ne zanima radi li se o unutarstranačkim sukobima.

“Mene zanima jedino i isključivo koje su posljedice toga što se dogodilo za građane ove zemlje, a posljedice su loše. Resor na kojem bi trebao počivati oporavak hrvatskog gospodarstva, koji bi trebao pomoći u tome da se europski fondovi koriste, ne za pojedince i njihovo bogaćenje, ne za korupciju nego za stvarni razvoj ovog društva ne funkcionira, ne radi svoj posao.”

U istom kontekstu, MOST-ovac Nikola Grmoja poručio je premijeru Andreju Plenkoviću:

‘‘Da dobro pripazi što rade ministar Davor Božinović i Gordan Jandroković. Čijem da se sprema krvoproliće u HDZ-u. Mislim da je ovo oko Tramišak ima itekako veze s tim. Ova cijela priča oko toga da Plenković nije znao da se uhićuje njegovog ministra po meni je moguća jedino ako mu Božinović to iz nekog razloga nije dojavio. A očito nije‘‘.

I u Klubu zeleno-lijevog bloka su za raspisivanje izbora. Govoreći o navodnim prijetnjama ministrici, Sandra Benčić iz Možemo! kaže kako očito nema povjerenja između premijera i njegovih ministara te da je vrijeme da se Tramišak i Plenković očituju o tom slučaju. Učinili oni to ili ne, Benčić rekonstrukciju Vlade ne vidi kao prihvatljivu opciju.

“Ovo se ne može rekonstruirati. Od 2016. godine vidimo da Vlade Andreja Plenkovića nisu stabilne odnosno da se ministri izmjenjuju uglavnom zbog USKOK-ovih istraga. To se neće promijeniti. Nije se promijenilo niti s ovom novom Vladom u zadnjih godinu i pol. Poprilično je postalo jasno da HDZ, zbog korupcije i klijentelizma u vlastitoj stranci, jednostavno ne može imati stabilnu Vladu. Dakle, za nas ova Vlada mora otići.”

Oporba zna da želi nove izbore, a što želi Vlada, za sada, čini se, ne znaju ni svi visokopozicionirani HDZ-ovci. Upitan o rekonstrukciji, potpredsjednik stranke Ivan Anušić kaže:

“Da li će biti rekonstrukcija, to će, naravno, odlučiti premijer to jest Vlada RH. Da li će biti u svibnju, ja ne znam. Kakva će biti i koga će sve obuhvatiti, također ne znam.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!