OPET USPJEŠNO: Tin Srbić u finalu Svjetskog kupa u Cottbusu

Tin Srbić plasirao se u finale preče na Svjetskom kupu u Cottbusu. Bio je ovo Tinov prvi nastup nakon šest i pol mjeseci od osvajanja olimpijskog srebra u Tokiju i premijera njegove nove vježbe.

Izvor: Media servis

U kvalifikacijama je imao četvrtu ocjenu (14.066) u konkurenciji 28 prečaša. S prvom ocjenom u nedjeljno finale ušao je Amerikanac Brody Malone (14.633).

„Zadovoljan sam. U finalu u nedjelju idem pokušati odraditi ono što je bilo i zamišljeno za ovaj Svjetski kup – cijelu novu vježbu. Idemo graditi dalje po novom pravilniku novu vježbu i stizati ostale konkurente u početnoj ocjeni i onda vjerujem da će i konačne ocjene opet biti visoke”, rekao je Tin Srbić nakon što je izborio svoje 23. finale Svjetskog kupa u karijeri.

Drugi hrvatski predstavnik Aurel Benović, zauzeo je 21. mjesto u kvalifikacijama preskoka. Aurel je finale dan prije izborio na svojoj najjačoj spravi, parteru, na kojem će se u subotu boriti za medalje. Baš kao i Filip Ude na konju s hvataljkama. Finala u Cottbusu oba dana na rasporedu su od 17 sati.