OPET NEVRIJEME NA JADRANU: Pijavica pogodila Umag – najjači vjetar u Splitu

Prema najavama jugo ponovno stvara probleme uz obalu. Samo nekoliko dana nakon povijesno visokih razina mora i jakog juga vremenske prilike opet su se pogoršale.

Jako nevrijeme sinoć se razvilo nad obalom Istre, a Umag je pogodila i pijavica, koja je počinila materijalnu štetu. Najjači udari vjetra zabilježeni su u Splitu. Na postaji DHMZ-a Split Marjan izmjeren je jaki olujni udar od 105 km/h.

Jugo je opet uzrokovalo i porast razine mora pa je u nekim mjestima došlo do izljevanja. U prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije duž obale. Zbog vjetra, u prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.Linije u prekidu:

trajektne: Sućuraj -Drvenik, Stinica-Mišnjak, Šibenik-Kaprije-Žirje, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Brbinj (Dugi otok)-Zadar (Gaženica, Zadar (Gaženica)-Iž (Bršanj), Zadar (Gaženica)-Ist (Kosirača)-Olib-Premuda (Krijal)-Mali Lošinj (putovanje će se izvršiti u nedjelju 17.11.2019. ako vremenski uvjeti dopuštaju), Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir-Soline, Prapratno-Sobra;

brodske: Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice; Ilovik-Mrtvaška, Zadar-Preko, Mali Lošinj-Unije-Susak; Komiža-Biševo, Zadar-M. Iž-V. Iž-M.Rava-Rava;

katamaranske: Dubrovnik-Šipan-Mljet-Lastovo, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Rava, Split-Rogač- Milna, Rab-Lun-Tovarnele (Novalja)-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split; Pula-Zadar i Zadar-Premuda; Split-Hvar-Korčula, Zadar – Sali (Dugi otok) – Zaglav (Dugi otok)-Zadar, Zadar-Sali-Zaglav-Bršanj-Zadar.

Zbog jakog juga promet na državnoj brodskoj liniji 415 Vrgada-Pakoštane-Biograd održavat će se prema plovidbenom redu za Biograd.

Iz HAK-a upozoravaju da su zbog jakog vetra zatvorene i neke prometnice.

Zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/istramet/posts/10157332650516072″ bottom=”30″]

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!