OPEČENA ZAPALJENOM BOCOM: Djevojčica (1) je stabilno – na respiratoru da ne osjeća bolove

Djevojčica koja je u nedjelju zaprimljena u Klinički bolnički centar Split zbog teških opeklina koje je dobila nakon što se zapalila plastičnom bocom u kojoj je bilo benzina, a bocu je na djevojčicu bacio muškarac koji je polio drva benzinom, a onda se boca zapalila, je stabilno.

O tome je govorio Joško Markić , pročelnik Zavoda za intenzivnu pedijatriju iz KBC-a Split. Markić je istaknuo da je djevojčica stabilno i da su nastavljene sve mjere intenzivnog liječenja uz redoviti kirurški nadzor.

“Djevojčica je u u ovom trenutku respiracijski i hemodinamski stabilna. Mi smo relativno zadovoljni njenim općim stanjem. Nema naznake životne ugroženosti te nastavljamo sve mjere intenzivnog liječenja, redoviti kirurški nadzor i dalje. Nastavljamo i sa strojnom ventilacijom da bismo smanjili negativne posljedice na zdravlje djeteta”, rekao je Markić.

Dodao je da ne može reći koliko će još djevojčica biti na strojnoj ventilaciji, ali da će dinamički pratiti stanje i prilagođavati se tome.

“Svima je nama primarni cilj da svatko, pa tako i ova djevojčica, ne trpi nikakve bolove i da liječenje protekne što je bolje moguće”, zaključio je Markić.

Još nema rezultata očevida i policijskog istraživanja jer je muškarac koji je panično bacio goruću bocu priveden u policiju na kriminalističko istraživanje.