“OKRŠAJ” U HDZ-U SVE BLIŽE: Kovač, Penava, Stier, Tolušić i Brkić predali potpise

Desnije krilo HDZ-a, odnosno kandidati za čelna mjesta stranke okupljeni pod nazivom ‘Opcija za promjene‘ predali su potpise za kandidature.

Kandidat za predsjednika stranke Miro Kovač predstavio je brojke:”Kandidati za potpredsjednike HDZ-a Tomislav Tolušić 15.976, Milijan Brkić 16.262 potpisa, Davor Ivo Stier 16.283, kandidat za zamjenika predsjednika stranke Ivan Penava 16.718 i ja za predsjednika stranke 17.002 potpisa‘‘.

Kovač i Davor Ivo Stier poslali su ipak pomirljive poruke drugom timu okupljenom oko aktualnog predsjednika Andreja Plenkovića.

“Kolege koje su u opciji za kontinuitet nama nisu protivnici, nama nisu neprijatelji i nisu oponenti. To su kolege stranački prijatelji i stranačke prijateljice s kojima se želimo u sportskom duhu natjecati i na kraju pobijediti‘‘.

“Nakon 15. ožujka svi trebamo staviti glave skupa. Drugi HDZ-ovac nije naš neprijatelj, nije naš suparnik. To su stranački prijatelji i na taj način moramo postupiti. HDZ pobjeđuje kada HDZ okuplja. To sam prvi rekao već na početku ove pred kampanje i drago mi je da sada to svi prihvaćaju. Na taj način ćemo postupiti i ovoj kampanji, a nakon kampanje staviti glave skupa i pobijediti na parlamentarnim izborima‘‘.

A Ivan Penava se osvrnuo na prijetnje nekim članovima stranke, što su i ranije govorili, ali nisu prijavili Središnjem izbornom povjerenstvu.

“Svaki onaj čin koji bilo kojeg člana HDZ-a u onom trenutku kad se nađe pred glasačkom kutijom sprječava na bilo koji način da izradi svoju slobodnu volju, da mora razmišljati o bilo čemu drugom osim o činjenici koje ime i prezime smatra da je najkvalitetnije za određenu funkciju, znači sve to će nam se obiti o glavu. Sve to je loše, sve to nije demokracija i nije demokratično‘‘, rekao je Penava.

Tomislav Tolušić zahvalio je svima koji su dali svoj potpis Opciji za promjene.

“Mislim da broj potpisa ipak dovoljno govori bez obzira na potencijalne probleme kojih je bilo prilikom prikupljanja, da ljudi žele promjene i da podržavaju opciju koja to i provodi. Osobno smatram da se HDZ mora vratiti na poziciji desnog centra, to ne smije biti samo kroz riječi nego i kroz djela.To je ono što sam zastupao ove četiri godine unutar ova četiri zida ovdje u stranci i to ću zastupati nadam se i u budućnosti‘‘, rekao je Tolušić.

Dok je Plenković rekao ranije da za Stiera i nakon ovih izbora ima mjesta u HDZ-u, ime Milijana Brkića nije spomenuo u tom kontekstu. Brkić na to kaže:

“Ja sam očekivao od gospodina Plenkovića da će on kao aktualni predsjednik izaći pred članstvo i reći da se zahvaljuje na mandatu i da traži potporu stranke za sljedeći mandat. Da ne želi formirati nikakve timove, nego da prepušta članstvu neka izabere najuže vodstvo HDZ-a, koga članstvo izabere, ako on pobijedi da će to biti njegov najuži tim. Nažalost on je prvi napravio svrstavanje, podjelu, svoj tim i mislim da to nije dobro za HDZ.‘‘

Na pitanje kako će izgledati suradnja na relaciji Plenković-Brkić nakon izbora, odgovorio je:

“Ako članstvo da potporu Plenkoviću, naravno da ćemo surađivati kao i dosada. Nažalost do sad nije bila dobra, zato su se i pojavile neke stranke, odnosno fenomen Škore‘‘.

Komentiraj