OGLASILI SE IZ VLADE: Evo što kažu o odbačenom zahtjevu za revizijom u slučaju INA – MOL

Hrvatska vlada oglaslila se nakon što je N1 televizija objavila da je švicarski Savezni sud odbacio zahtjev za revizijom u slučaju INA – MOL.

“Vlada Republike Hrvatske je danas od svojih pravnih zastupnika obaviještena o odluci švicarskog Saveznog vrhovnog suda od 23. rujna 2022. kojom nije prihvaćen zahtjev Hrvatske za revizijom pravorijeka donesenog 23. prosinca 2016. u arbitražnom postupku od strane Arbitražnog suda utemeljenog prema pravilima Komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL).

Zahtjev za revizijom Arbitražnog pravorijeka iz 2016. godine u predmetu između Hrvatske i MOL-a podnesen je u veljači ove godine, a temeljem Presude Vrhovnog suda , kojom je postala pravomoćna presuda Županijskog suda u Zagrebu kojom su Ivo Sanader i Zsolt Tamas Hernádi, proglašeni krivima zbog kaznenih djela primanja odnosno davanja mita.

Vlada odluku prima na znanje i, kao što je i prethodno najavljeno, nastavlja s aktivnostima na promjeni modela korporativnog upravljanja u INA-i”, poručili su iz Vlade.