ODLAZAK LEGENDE: Preminuo je novinar i TV urednik Saša Zalepugin

Preminuo je legendarni televizijski novinar i urednik Saša Zalepugin (91), koji je bio doživio moždani udar i nalazio se u induciranoj komi.

Vijest je objavila na Facebooku njegova supruga Tihana Harapin Zalepugin, koja je kratko napisala:

“Zbogom dušo moja, jedino moje – čekaj me”.

Podsjetimo kako su Tihana i Saša bili u skladnom i sretnom više od 29 godina, a zaprosio ju je na Ibizi nakon pet godina veze.

Iako je među njima 20 godina razlike, to im nikad nije predstavljalo problem.

Tihana i Saša prvi su se put upoznali 1974. godine, no između njih je zaiskrilo tek krajem osamdesetih kada su se sreli u jednom zagrebačkom lokalu.

Foto: Facebook

Saša Zalepugin je bio jedan od najpopularnijih televizijskih voditelja u bivšoj državi, a njegova emisija Nedjeljno popodne ni danas nije nadmašena.

Rođen je 18. srpnja 1931. godine u Sarajevu. Završio je gimnaziju u Pazinu 1950, a zatim upisao slavistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Dok je studirao pisao je za Studentski list¨ Zagrebački tjednik ¨,¨ Vjesnika u srijedu ¨…

Saša je bio i glumac amater i predsjednik Studentskog kazališta tada popularnog ¨ SEK-a¨. Rad na RTV Zagreb (Radio-televizije Zagreb) započeo je u 1966. najprije kao urednik emisije¨ Kulturna panorama ¨ a 1968, kao urednik Kulturnog program TV Zagreba.

Bio je urednik i Zabavnog program TV Zagreb od 1971 do 1973, kada je započelo uređivati i voditi seriju mozaičnih emisija pod nazivom “ Nedjeljno popodne”.