ODLAZAK GLUMCA: Preminuo Branko Cvejić – Bane Bumbar iz serije “Grlom u jagode”

Poznati srpski glumac Branko Cvejić, dugogodišnji član i bivši direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta, preminuo je u Beogradu u 75. godini.

Cvejić je hitno hospitaliziran nakon što mu je pozlilo tijekom probe u kazalištu, a iako je bio stabilno, nalazio se u veoma teškom stanju te je, nažalost, preminuo, prenosi Kurir.

Rođen je u Beogradu 25. kolovoza 1946., a maturirao je u Petoj beogradskoj gimnaziji 1965. i iste godine upisao glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Zajedno s cijelom novom generacijom glumaca na poziv Bojana Stupice postaje član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u svibnju 1967. U matičnoj kući odigrao je preko pedeset uloga.

Najviše je surađivao s redateljem Dejanom Mijačem, kao glumac, a kasnije i kao producent brojnih predstava. Gostovao je i na drugim kazališnim scenama, između ostalog i u Zvezdara teatru, kazalištu u čijem je osnivanju i sam sudjelovao.

Igrao je u više od 40 cjelovečernjih igranih filmova i ostvario niz značajnih uloga u televizijskim serijama, filmovima i dramama. Ostat će upamćen po ulozi Baneta Bumbara u popularnoj seriji Grlom u jagode i kao Lister iz Porodičnog blaga, dok ga se mnogi sjećaju i po ulogama u ostvarenjima Bela lađa, Sinđelići, Jagoda u supermarketu, Biće bolje i drugim.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!