ODJECI PRESSICE: Zašto je Orepić poručio: “Gospodine Bandiću, nemate pravo na to!”

Vlaho Orepić

Tema današnje pressice ministra Vlahe Orepića bila je i terenska provjera prebivališta i donošenje rješenja o odjavi prebivališta. 

“Od 18.3. do 26.7. izvršili smo tisuće pregleda na području cijele RH i s tim nastavljamo. Od tada do sada je doneseno 10.886 odjava prebivališta. Očekujem u drugoj polovici 8. mjeseca da će rješenja biti oko 50 tisuća”, rekao je Orepić.

“Ovo je problem koji druge vlade nisu htjele riješiti. Pored svega ostalog problem je velik, a posebno predstavlja izborni manipulativni potencijal, gdje se u nekim krajevima uzurpirala vlast. To se ne smije dopustiti. Za problem su znale lijeve i desne vlasti, ali s njim su manipulirale i manjinske skupine, pogotovo srpska zajednica na rubnim dijelovima RH. Koliko god me žalosti činjenica da problem nije do sada riješavan, manji je to problem, jer populizam na ovu temu treba prestati, treba to riješiti”.

Poručio je da je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić po ovom pitanju problematičan i da mu cilj nije “uređena država”. “Gospodine Bandiću, nemate pravo na to”, poručio mu je Orepić.

“Treba nam uređena država u kojoj će svatko imati jednaku šansu, i od toga neću odustati.”

Poručio je i da njegov istup nema veze s predizbornom kampanjom.

Komentiraj