ODJ*BITE OD NAŠE DJECE: To je poziv na prosvjed – evo što kažu iz HZJZ-a

HZJZ se, uoči najavljenog prosvjeda pred Zavodom u Zagrebu i drugim gradovima, oglasio priopćenjem u kojemu kaže kako su prosvjedi instrument za ostvarivanje nekih drugih ciljeva, a samo hine brigu za djecu i zaštitu njihovog zdravlja.

Na prosvjed su pozvali Ivan Vilibor Sinčić i Mostov zastupnik Marin Miletić.

Priopćenje HZJZ-a prenosimo u cijelosti:

“Ako vam je stvarno stalo do djece, onda sa svog poziva za ovakve skupove izbacite, prije svega, ružnu riječ napisanu najvećim slovima koja je neprimjerena u javnoj komunikaciji, prije svega pred mladima. Jer oni će sutra govoriti i raditi upravo onako kako ih mi stariji učimo!

Hrvatski zdravstveni djelatnici, medicinski stručnjaci – epidemiolozi, infektolozi, virolozi i svi drugi koji su specijalizirani za ovakve situacije u kojoj se nalazi ne samo Hrvatska, već i druge zemlje svijeta, već dvije godine odgovorno skrbe u najboljoj vjeri o građanima naše zemlje. U sklopu toga su i preporuke utemeljene na stručnim i znanstveno dokazanim činjenicama o potrebi cijepljenja građana protiv covida-19 kao do sada najučinkovitije zaštite od težih posljedica zaraze. Posebno se to odnosi na najugroženije osobe starije životne dobi i narušenog zdravlja, a sada se pokazuje da cijepljenje djece doprinosi zaštiti njihova zdravlja i ograničavanju daljnjeg širenja zaraze.

Foto: Facebook

Nekoliko izgubljenih života naših najmlađih itekako su opomena da virus SARS CoV-2 nije bezazlen.

Naša stručnost, znanstvene spoznaje i medicinska etika nalažu nam da svakodnevno javno dijelimo svoja saznanja, a na temelju njih i preporuke o najučinkovitijim načinima zaštite zdravlja i života svakog hrvatskog građanina.O tome što će tko učiniti, uključujući i odluku o svojoj djeci, prepušteno je svakome od nas. Odgovornost za vlastito i zdravlje onih o kojima nam je ljudska i zakonska dužnost skrbiti je nedjeljiva. Svatko od nas mora odluke preuzeti na sebe, a time i odgovornost za posljedice, bile one dobre ili loše.

Protesti, psovke, prijetnje i sve što uz to ide neće i ne mogu rješavati probleme koje svi zajedno imamo u ovoj epidemiji”, stoji u prioćenju.