ODBAČENI ŠTENCI: U kolovozu u Dumovcu udomljeno najviše pasa u povijesti

Podijelite članak

Prošli je mjesec iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba udomljeno čak 107 pasa.

Time je kolovoz 2019. godine ušao u povijest kao mjesec u kojem je udomljeno najviše pasa od osnivanja Skloništa 2001. godine, priopćili su iz Dumovca.

„Riječ je o iznimnom uspjehu, pogotovo ako se sjetimo da smo u srpnju i kolovozu građane intenzivno pozivali na udomljavanje zbog velikog broja pasa u Skloništu. Sklonište su početkom ljeta preplavili štenci, a građani su nas svakodnevno zvali da nove pse nalaze na ulicama Zagreba“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Kako bi što više pasa bilo udomljeno, Sklonište je organiziralo niz aktivnosti – od promidžbene kampanje Samo tvoj do prvog Večernjeg udomljavanja. Istodobno se terenska ekipa Skloništa susretala s mnogo priča koje su svjedočile o ljudskoj bešćutnosti.

Njezini djelatnici pronalazili su odbačena legla štenaca, psića gladnog i žednog zatvorenog u spremnik za tekstilni otpad, zanemarenog i zlostavljanog mopsa. Podatak o velikom broju udomljenih pasa u kolovozu svima u Skloništu vraća vjeru u ljude. Naime, rijetki su mjeseci kada broj pasa udomljenih iz Dumovca pređe 100. Trenutačno je tamo smješteno 200 pasa koji čekaju novi dom i svoje ljude. Može li ovaj mjesec nadmašiti prošli? Rukavica je bačena, kažu u Skloništu, stoji u priopćenju iz Dumovca.

Komentiraj