OBNOVLJENA OŠ IVANA MERZA: Gradonačelnik zaželio svim učenicima sretan prvi dan

Na prvi dan školske godine gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i ravnatelj OŠ Ivana Merza Jurica Šperanda otvorili su cjelovito obnovljenu školu. Ova je škola jedna od najteže oštećenih škola u potresu koji je pogodio Zagreb, rekao je Tomašević.

“Danas uz ovu školu, ono što mi je drago, još će dva objekta biti puštena u pogon koje su obnovljene i još tri škole će biti danas, bilo da su nove ili dograđene, puštene u nastavu. Danas imamo šest novih školskih objekata koje počinju s radom i oko dvije tisuće učenika prvi puta će u tim objektima pohađati nastavu ili boraviti ako govorimo o učeničkim domovima.”

Prije 120 godina ova škola je otvorena, danas možemo reći da otvaramo novu školu, gotovo da smo izgradili novu školu, ističe.

“Ona je ojačana da može izdržati i jači potres od onoga koji je nažalost pogodio Zagreb prije dvije i pol godine. Ona ne samo da je ojačana nego je tako uređena da mislim da je jedna od najmodernijih škola u Hrvatskoj kada gledamo i opremu i energentsku obnovu, pametne senzore i ploče i sve što je ugrađeno. Jedva čekam vidjeti reakciju i nastavnika i učenika.”

U cjelovitu obnovu uloženo je gotovo 60 milijuna kuna, nastavlja Tomašević, pola od toga novca povući ćemo iz Fonda solidarnosti, dio je novca već isplaćen Gradu Zagrebu. Do kraja ove godine će se otvoriti još dvije škole, najavio je gradonačelnik, a za 100 tisuća učenika koje u Zagrebu kreću u školu zaželio je sretan prvi dan škole te također…

“…da im zaželim dobar uspjeh, da im zaželim da nemaju više ovih kriza, kao što je pandemija, da imaju nastavu u normalnim uvjetima, da će tako i završiti ovu školsku godinu. Da im zaželim da dobro i marljivo rade, da imaju dobre ocjene i da uživaju prije svega, ne samo da uče, da uživaju u školskim danima koji su jedni od najljepših u životu.”