OBITELJSKE TRAGEDIJE: Joe Biden ostao je bez supruge i kćerkice u prometnoj nesreći, sahranio i sina

Joe Biden, bivši potpredsjednik i sada kandidat za američkog predsjednika prošao je kroz teške trenutke u svom životu.

Godine 1966. završio je pravni fakultet i ubrzo nakon što je stekao diplomu, zaprosio je svoju dugogodišnju djevojku Neiliu Hunter. Vjenčali su se iste godine i proširili svoju obitelj s dva sina, Beauom i Hunterom, te kćerkicom Naomi, piše Dnevnik.hr

Supruga je bila najveća podrška Joeu dok je gradio političku karijeru i imali su idiličan brak i obiteljski život. No 1972. u vrijeme blagdana sve to prekinula je velika tragedija. 

Samo tjedan dana prije Božića Neilia je išla u kupnju sa sinovima i kćeri, a dok su bili u automobilu na njih je naletio kamion. Bidenova supruga i jednogodišnja kći Naomi poginule su na mjestu nesreće, dok su njegovi sinovi zadobili teške ozljede. 

Foto: Instagram

Neilia i Naomi pokopane su na groblju u Greenvilleu, gdje je Joe kasnije sahranio i sina Beaua. On je preminuo 2015. u 47. godini života od tumora na mozgu.

Predsjednički kandidat nije imao puno vremena za tugovanje nakon gubitka supruge i kćeri jer se morao posvetiti odgoju sinova, a tri godine nakon tragedije ponovno je našao vjeru u ljubav. 

Foto: Instagram

Upoznao je suprugu Jill, s kojom je u braku od 1977. Ona mu je pomogla s brigom o Beauom i Hunterom, a 1981. dobili su kćer Ashley, koja je socijalna radnica. Joeov sin Hunter (50) krenuo je njegovim stopama, završio pravo i radi kao odvjetnik. 

Pokojni Beau također je slijedio očev put, bio je pravnik te je radio kao okružni tužitelj Delawarea. 

OVDJE MOŽETE POGLEDATI 11 VAŽNIH STVARI O BIDENU:

https://www.instagram.com/p/CHB4HPqAV-B/

Komentiraj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *