OBITELJ ĐOKOVIĆA: Ovo je njegova najveća pobjeda – sad je na terenu i vježba

Novak Đoković i dalje je u Australiji nakon što je sud poništio odluku o ukidanju vize ali i dalje se čeka konačna odluka ministra Alexa Hawkea.

Nakon odluke suda, otac srpskog tenisača Srđan Đoković najavio je konferenciju za medije. “Mislim da je razlog pravi da proslavimo pobjedu našeg Noleta”, rekao je Srđan Đoković.

Riječ je preuzeo Đorđe Đoković, mlađi brat Novaka Đokovića. “Vrlo smo emotivni. Teško je braniti Novaka, a da tim putem ne uvrijedimo nikoga. Bili smo borci za pravdu i istinu, sve što je u našoj moći smo uradili da ispratimo protokole”, kazao je i zahvalio se sucu Kellyiju koji je presudio u korist Novaka Đokovića.

“Uspješno je završeno i Novak je na slobodi. Otišao je u Australiju da se, prije svega, bavi tenisom. Otišao je s najboljim namjerama. Dobio je medicinsko izuzeće, epilog svega ostalog smo saznali danas. Novak je prije svega sportaš, bavi se tenisom i sve što podrava u životu jest da se bavi svojim idealima”, poručio je i dodao da se Novak uvijek zalagao “za slobodu izbora” te da nikad nije trpio nepravdu.

Kaže da je sretan što postoji pravni sustav te što se tako mogu boriti za istinu. Riječ je preuzeka majka Dijana Đoković. “Nije učinio ništa što se kosi s njihovim zakonima, a opet je trpio takvu torturu. Naravno da je ustao protiv sustava i vlade”, rekla je. “Nikad dosad se nismo suočavali s ovakvom situacijom, ova je situacija za nas jako teška. Trudili smo se da se borimo za njega”, dodala je Dijana. “Ovo je njegova najveća pobjeda u karijeri”.

Srđan Đoković se zahvalio ljudima iz cijelog svijeta koji su podržali Novaka i koji se bore za slobodu izražavanja mišljenja i govora. “Borit ćemo se za istinu i pravdu, borit ćemo se za njega u svakom smislu”, rekao je Novakov mlađi brat. “Volimo Australiju, i dalje ćemo se vraćati jer volimo tu zemlju”, rekao je Đorđe i zahvalio se svima koji su podržali Novaka Đokovića.

“Sad je u Melbourneu na terenu, vježba”, rekao je Đorđe i dodao da se Novak neće uključiti u obraćanje te da je ranija informacija o tome pogrešna. “Nisu svjesni što su napravili, Novak je sad još jači. Osvojit će još 10 Grand Slamova”, poručio je Srđan Đoković.

Stižu brojne reakcije iz svijeta politike i sporta. Najveći rival Rafael Nadal smatra kako je odluka na kraju pravedna bez obzira slaže li se on s Đokovićem ili ne.

Podsjetimo, španjolski tenisač ranije je izjavio kako necijepljenje ima svoje posljedice koje je Đoković jednostavno mogao izbjeći.

Reagirao je i Ivo Karlović. Hrvatski veteran na Twitteru je poslao kratku poruku podrške “Idemo Nole!!!!”.

Bivša wimbledonska pobjednica Marion Bartoli strahuje kako će cijela situacija psihički utjecati na Đokovića ako uopće zaigra na tunriru.

Premijer Velike Britanije Boris Johnson poručio je pak Đokoviću da je cijepljenje sjajna stvar, a na pitanje hoće li prvi tenisač svijeta smjeti zaigrati na Wimbledonu na ljeto samo je kratko ponovio koji su uvjeti ulaska.