O TOME SE GOVORI: Ljubav na neviđeno – Zagrepčanka Elija (20) udala se za trostrukog ubojicu

Vijest kao grom – u zatvoru u Lepoglavi prije dva dana oženio se zloglasni trostuki ubojica Srđan Mlađan, a Eliju Malnar (20), svoju buduću, prvi put je vidio na vjenčanju.

“Stvari koje je činio 90-ih njegova su prošlost, za osam godina drugi će čovjek izaći na slobodu. Želim da se histerija slegne jer ja nisam jedina osoba koja se udala u zatvoru”, kazala je Malnar, dodajući kako je ostvarila svoju želju.

Upoznali su se dopisivanjem, a prvi se put vidjeli na vjenčanju uz kumove – dvojicu zatvorenika.

“Svećenika nema, ono što je osnovno bude matičar i osobe koje se žene. Ako zatvorenik zatraži da budu roditelji, brat, sestra to se isto odobrava, ako nema neke sigurnosne zapreke. Fotograf kaznionice to ovjekovječi”, prepričao je za RTL upravitelj Kaznionice u Lepoglavi Dražen Posavec.

“Pod stresom sam, trebam mira nakon velikog medijskog interesa, ali sretna sam. Srđan se prema meni lijepo ponaša”, rekla je za RTL Mlađanova supruga Elia, koja tvrdi da je on sada drugi čovjek.

Psihijatar Herman Vukušić kaže kako je “u svijetu taj fenomen dosta raširen i zove se hibristofilia, a to je povezanost s osobama koje su počinile zločin ili neko zlodjelo. U pravilu, žene koje se udaju za njih imaju osjećaj vječne žrtve”.

Mlađan bi u zatvoru trebao provesti još osam godina, a kada izađe bit će mu 46. Moglo bi to biti u svibnju 2027. kada mu je 46. rođendan

Podsjetimo, Mlađan je poznat po krvavim ubojstvima, iz 1998. kad je kao 16-godišnjak u Petrinji ubio 16-godišnju Elizabetu Šubić, a potom i umirovljenika Petra Jančića (61) iz Siska.

Četiri godine kasnije, nakon što je služio kaznu zatvora u Požegi, dobio je prvi slobodni vikend, otišao je u Zagreb i opljačkao banku u Zvonimirovoj ulici. S tri metka na Borongaju ubio je policajca Milenka Vranjkovića i predao se nakon višesatne talačke drame.

Dobio je deset godina za dva ubojstva, pljačke banke i pokušaja ubojstva u Sisku tijekom 1997. i 1998. Za ubojstvo policajca dobio je 15 godina zatvora. Iz Lepoglave bi trebao izaći 2027.