O STADIONU MILIJUNTI PUT: U Maksimiru mora niknuti novo zdanje – kaže Marijan Kustić

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić dao je intervju u emisiji Stadion HRT-a. Najzanimljivije pitanje nakon velikih uspjeha reprezentacije, ali i Dinama je naravno stadion Maksimir.

Još od čudesne 2018. godine i srebra u Rusiji cijela Hrvatska svjesna je da je Zagrebu potreban novi stadion, ali pomaka nema:

– Žalosti me to, dobro ste rekli, pokrenuta je priča, ali evo prošle su već četiri godine i nismo se makli s mrtve točke. Ono što je sigurno, to je da Dinamo svojim rezultatima i naravno reprezentacija, grad Zagreb zaslužuju novi stadion, kvalitetan stadion s kojim ćemo se svi zajedno dičiti, ali situacija je takva kakva je. Ja se nadam da će se u skoroj budućnosti sve to i pokrenuti i naravno da ćemo zagovarati, zagovaramo i mislimo da u gradu Zagrebu na mjestu gdje je sadašnji stadion, na Maksimiru, treba niknuti i doći novi stadion i da će na tom stadionu igrati reprezentacija, poručuje Kustić za HRT.

Predsjednik HNS-a ističe kako eventualna izgradnja novog stadiona ne znači da će ostali naši gradovi poput Splita, Osijeka i Rijeke ostati bez utakmica reprezentacije:

– Naravno da će reprezentacija igrati u svim gradovima u kojima za to postoje uvjeti. Tako da će i nacionalni stadion biti gdje god hrvatska reprezentacija igra. Bilo to u Osijeku, Splitu, Puli, Rijeci, u Varaždinu… Definitivno kako se završava stadion u Osijeku, uistinu me veseli taj projekt, Rujevica je lijepi stadion uz malu nadogradnju tribina, Aldo Drosina, vjerujem da će se sigurno u skoroj budućnosti krenuti i u obnovu Poljuda, tada bismo imali pet, šest, sedam stadiona uistinu odličnih, gdje bismo mogli računati na neka europska natjecanja u nekoj organizaciji. Ja se nadam, evo konkretno na pitanje o Maksimiru, da će se ipak sada u 2022., odnosno u sljedećoj godini i pokrenuti to pitanje da se ide u izgradnju novog stadiona, zaključio je tu temu Kustić.