O REKONSTRUKCIJI VLADE: Oporba je za raspuštanje Sabora, a Penava kaže – Vladu mijenja DORH

Nakon što je premijer Andrej Plenković potvrdio da ide u rekonstrukciju Vlade, no da će si uzeti vremena da o tome razmisli, nižu se komentari saborske oporbe.

Izvor: Media servis

SDP-ovac Arsen Bauk poručuje da stranka i dalje stoji kod svog zahtjeva o raspuštanju Sabora. ”Premijer Plenković je dosad pokazao nenadmašan talent u lošem izboru kadrova i sad će dobiti priliku da još jednom pokaže svoj nenadmašan talent u lošem izboru kadrova. To svakako neće donijeti boljitak Hrvatskoj, ali će njemu omogućiti da ne mora odgovarati na neugodna pitanja u mjeri u kojoj sad mora”.

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček poručuje kako Plenković nije u stanju izabrati kvalitetnu ekipu i da treba razmišljati o prijevremenim izborima.

“Ova najava rekonstrukcije Vlade je u najmanju ruku tragikomično. Moramo imati u vidu da je u šest godina vladavine Andreja Plenkovića više ministara napustilo Vladu zbog sumnje na korupciju ili same korupcije nego u šest godina vladavine Ive Sanadera koji je bio sinonim političke korupcije. To samo pokazuje da ova Vlada više nema legitimitet”.

​Vladu mijenja DORH, upozorio je čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava. “Sudbene vlast mete izvršnu vlast. Zašto to radi? Zato što izvršna vlast radi protuzakonito. Sve ove floskule koje smo jučer čuli da je Andrej Plenković dobio zeleno svjetlo unutar HDZ-a, da je dobio zeleno svjetlo za rekonstrukciju od parlamentarne većine ili koalicijskih partnera je zapravo obična floskula”.

Špekuliranja da će Plenković na mjesto ministra gospodarstva umjesto Tomislava Ćorića staviti Davora Filipovića, zastupnici ovako komentiraju:

“Dobro valjda će mu mediji uspjeti zapamtiti ime”. “Mijenjat ćemo lošeg s lošijim. Ja bih tako rekao najkraće”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!