O PERFORMANSU OREŠKOVIĆ – PULJAK: Sabor će još poželjeti Pernara – kaže predsjednik Milanović

Iako su saborske zastupnice Dalija Orešković i Marijana Puljak najavile postavljanje ploče Ureda predsjednika Republike Hrvatske na prostor “Kluba Dragana Kovačevića” u Slovenskoj ulici u Zagrebu, s pločom su se tek uslikale i poslale poruke.

Puljak o tome da je Hrvatska podijeljena na dva dijela – na Hrvatsku koja podliježe zakonima i sankcijama te Hrvatska za koju zakoni i pravila ne vrijede. Orešković je objasnila da nije bila ni namjera da ploča ostane na ulazu u klub jer će se, tvrdi, očito pomicati budući da je predsjednik Zoran Milanović nastavio praksu svoje prethodnice o izmještanju Ureda.

Novinari su o performansu, koje su izvele Dalija Orešković i Marijana Puljak, pitali za komentar i predsjednika Zorana Milanovi’a, koji je rekao:

“Tu ću preskočiti da tim samodopdanim osobama i zavidnim, rekao bih, ne bih davao na važnosti. Ali doći ćemo na tu temu za koji dan. Rekao sam, parafrizirat ću nešto iz pučke mitologije, u Srbiji, ne iz Hrvatske, drumovi će poželjeti Turaka, ali Turaka više biti neće. Sabor će poželjeti Pernara, kao jednog pomalo lakovjernog i naivnog galamdžije i vidjeti kakvi su sve samodopadni provokatori ušli u Sabor”, kazao je, kako prenosi Dnevnik.hr.  

Komentiraj