O ODLASKU PUPOVCA: Nismo se čuli, ima moj broj, može nazvati – kaže Plenković

Premijer Andrej Plenković kaže kako se nije čuo s Miloradom Pupovcom, koji najavljuje odlazak iz vladajuće koalicije.

“Nismo se čuli. Razgovarat ćemo, moj broj je poznat svakom koalicijskom partneru, slobodno može nazvati ako ima kakvih pitanja”, rekao je premijer o najavama mogućeg izlaska SDSS-a iz vladajuće koalicije.

Dogodilo se to nakon što je čelnik SDSS-a Milorad Pupovac potvrdio da će njegova stranka raspravljati o ostanku u vladajućoj koaliciji, no o tome će se odlučivati nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji, koji se održavaju u nedjelju, 10. ožujka.

“Svi čelni ljudi stranke su u kampanji za lokalne izbore u Ličko-senjskoj županiji i dok ne prođu izbori neće biti sastanka na tu temu”, rekao je Pupovac Hini.

Upitan razmišlja li ozbiljno o odlasku troje saborskih zastupnika SDSS-a iz vladajuće koalicije, Pupovac je odgovorio kako je o tome dao izjave u utorak i da su one relevantne.

Za Media servis je kazao da razmišlja o izlasku iz vladajuće koalicije. “Previše se toga nakupilo, a sada je na stranačkom vodstvu da odluči što ćemo dalje”, rekao je, dodajući kako je o tome dugo razmišljao.

“To je bila reakcija koja je rezultat duljeg promišljanja i ozbiljnog promišljanja nas kao članova vladajuće koalicije. Više je razloga, i to je poruka koju smo morali poslati”.

Poručio je i kako je stao na “crtu koju ne može prijeći” i to zbog govora mržnje koji potiču vladajući.