O KREDITU ZA BANOŽIĆEVU KUĆU: Jednako gledamo ministre, novinare, doktore – poruka je APN-a

Iz Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama komentirali su novi slučaj zbog kojeg je ministar obrane Mario Banožić pod povećalom javnosti.

Goran Golenić iz APN-ova Odjela za subvencioniranje stambenih kredita objasnio je kako je Banožićeva prijava kojom si je želio osigurati subvencioniranje izgradnje kuće u Vinkovcima zakonski čista.

“Mi jednako i pod istim uvjetima gledamo bez obzira radi li se o državnom dužnosniku, novinaru, doktoru ili bilo kojoj drugoj osobi. Naše stručno povjerenstvo pregledava zahtjeve prema redosljedu zaprimanja.

Ovaj zahtjev je zaprimljen kao 1334. po redu. Dakle, 1333 korisnika je već obrađeno prije gospodina Banožića. Tako da u skladu s tim postupamo kao i dugi niz godina do sada.”

Da je utvrđeno kako je Banožić iskoristio svoj utjecaj ne bi li se domogao subvencije, skandal bi bio i puno veći. No, ovdje trenutno govorimo o izostanku moralne odgovornosti ministra koji je odlučio uzeti subvencije koje će mu plaćati građani.

Otegotna okolnost mu je i činjenica da već posjeduje stan od preko 80 kvadrata. Zakonski gledano osoba i smije već posjedovati nekretninu, ali je mora prodati ako želi subvenciju. Banožić je rekao kako će odustati od APN-ova kredita ako bi time netko drugi ostao bez kredita. Golenić potvrđuje da ministar to i može učiniti.

“Znači uvijek postoji mogućnost odustajanja ili raskida ugovora ako odluči da ne želi subvencionirati tu nekretninu.”

No, ostaje pitanje hoće li Banožić to učiniti?