NOVO PARTNERSTVO: Čak 600 milijuna kuna ulažu Hyundai i Kia u Rimac Automobile

Značajno strateško partnerstvo koje bi trebalo unaprijediti razvoj električnih vozila dogovorili su Rimac Automobili i južnokorejski proizvođač automobila Hyundai Motor Group.

Hyundai i Kia uložit će ukupno 80 milijuna eura u Rimac Automobile, a zajednički će raditi na prototipima električnih verzija Hyundaijeva N branda sportskih automobila te razvijati gorive ćelije visokih performansi za električna vozila.

Euisun Chung iz Hyundaija pohvalio je kompaniju Rimac Automobili i rekao kako njihovo sjajno iskustvo u suradnji s proizvođačima automobila u kombinaciji s tehnološkim napretkom čine Rimca idealnim partnerom za njih.

I Mate Rimac pokazao je zadovoljstvo suradnjom, te rekao kako su “veoma impresionirani vizijom Hyundai Motor Groupe, kao i njihovom inicijativom”, a potom dodao:

“Vjerujemo da će ovo tehnološko partnerstvo stvoriti maksimalnu vrijednost za naše kompanije i korisnike. Rimac je još uvijek mlada i relativno mala, ali brzorastuća kompanija. U Hyundai Motor Groupu vidimo snažnog investitora i tehnološkog partnera te vjerujemo da će suradnja promijeniti našu poziciju u industriji”.

S Hyundai Motor Groupom radit će na istraživanju i razvoju kako bi se ostvarili ranije zacrtani planovi za elektrifikaciju Hyundaijevih modela do 2025. godine.

 

Komentiraj