NOVO OD KREŠE BELJAKA: Dat ćemo podršku Plenkovićevoj vladi svojim potpisima

Krešo Beljak 2

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a, nije prekinuo sjednicu predsjedništva HSS-a zbog izjava Marijane Petir, koja je zatražila njegovo izbacivanje iz HSS-a.  “To je potez očajnika, savjetovao sam joj da radije piše žalbu, a ne da izlazi u medije”, rekao je Beljak.

“Na glavnu izbornu skupštinu idemo 20. listopada, a onda ide sve po statutarnoj proceduri. Dat ćemo podršku Plenkovićevoj vladi svojim potpisima i rok od 100 dana u kojim ga nećemo dirati. No, HSS ostaje u oporbi”, kazao je Beljak za N1.

Odluka je na Predsjedništvu HSS-a donesena jednoglasno, a Beljak ju je još dodatno obrazložio.

“Ja sam to govorio cijelo vrijeme, bit ćemo žestoka opozicija, mislim da je u redu da se novoj izvanrednoj vladi da 100 dana mira. Nakon toga ćemo biti vrlo, vrlo žestoka opozicija. Ovo nije izdaja onoga što je Narodna koalicija predstavljala, ovo je podrška onima koji su dobili povjerenje birača. Sto dana dajemo, to je demokratska praksa koja bi se trebala svakome pružiti. Što će se u prvih 100 dana dogoditi, to nitko ne zna. Naši koalicijski partneri nam ostaju partneri, zajedno ćemo djelovati u opoziciji, ali oni ne žele sada skupljati parlamentarnu većinu. Ne mislim da su SDP i HDZ iznenađeni. Mislim da je netko treći iznenađen sada, jer ne može ucjenjivati više kako je mislio – MOST”, kazao je Beljak za Dnevnik Nove Tv.

Rekao je i da HSS neće tražiti ništa za sebe.  “HSS je podijeljena stranka zadnjih 15 godina i sada je gradimo”, kazao je Beljak, osvrnuvši se i na suspendirane članove: “Svatko tko je suspendiran ima pravo žalbe, nisam nikoga izbacio, i sve je to izvan moje ingerencije”, kazao je.

Rekao je i da je kriterije po kojima su članovi suspendirani “potvrdio Nadzorni odbor HSS-a”.  “Odluka je bila da nakon izbora suspendiramo sve koji su opstruirali izbore”, kazao je Beljak.