NOVI PRORAČUN MILINOVIĆA: U njem je i 200.000 kuna za koncert Thompsona

Dugo već traje natezanje u Županiji ličko-senjskoj između starog HDZ-ovca i župana Darka Milinovića i HDZ-ovog predsjednika Skupštine Marijana Kustića.

Pet je puta odgađana sjednica Skupštine, a razlog je proračun kojeg je na kraju Miklinović povukao i podnio novi, o čemu je obavijestio i Kustića.

Valja vidjeti hoće li se sada u šestom pokušaju sazivanja Skupštine nešto promijeniti.

Ovaj novi proračun ponešto se razlikuje od starog i težak je 22,4 milijuna kuna. Najveća je promjena u sredstvima za Opću bolnicu Gospić u iznosu od 20 milijuna kuna od čega su 19,2 milijuna kuna nepovratna EU sredstva što je potrebno kako bi Opća bolnica Gospić mogla pristupiti postupku javne nabave.

Oko pola milijuna predloženo je za osnovne škole Senj, Korenica, Brinje, Lovinac, a 380 tisuća kuna za fizioterapeute u staračkim domovima.

Budući nisu isplaćene uskrsnice, sada je tu 200 tisuća kuna za regres zaposlenima – 2500 kuna svakom.

Za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, koji se obilježava 5. kolovoza, svaki put na drugom mjestu želja je Marka Perkovića Thompsona da ove godine to bude na Krbavskom polju. U prijedlogu proračuna župan je predložio 200.000 kuna za pokrivanje režijskih troškova i same organizacije proslave.