NOVI MINISTRI: Smijenjeni Paladina i Tramišak u foteljama Erlić i Bačić

Premijer Andrej Plenković je na početku pressice podsjetio da je ranije dobio potporu za kadrovske promjene u svojoj Vladi i rekao kako je nakon konzultacija i razgovora s Ivanom Paladinom i Natašom Tramišak odlučio razriješiti ovo dvoje ministara.

Za njihove zamjene premijer je predložio Branka Bačića i Šimu Erlića. Bačić će tako biti novi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, a Erlić će postati novi ministar EU fondova i regionalnog razvoja.

Ministrici Tramišak premijer je zahvalio na dosadašnjem radu. “Ona nije bila najsretnija što napušta Vladu, ali predsjednik vlade ima pravo birati svoje suradnike i  funkcionirati na način da ima puno povjerenje u svoje suradnike”, rekao je premijer.

Što  se tiče Paladine, zajedno su došli do zaključka da je bolje da on napusti resor, kaže Plenković.

Na pitanje o tome kakvi su njegovi radari za ministre, rekao je da je kao predsjednik Vlade odgovoran za sve što se zbiva u Vladi.

“Nema žaljenja. Ovo je posao koji nosi nove izazove. Sad će taj posao preuzeti Branko Bačić i napraviti napredak u procesu obnove”, rekao je Plenković o odlasku Paladine.

“Moja je bila procjena u ovom trenutku da je promjena na toj dužnosti nužna”, istaknuo je Plenković o ministrici Tramišak.

“Težak je posao. Zahtjeva harmonično funkcioniranje. Nema tu puno nekakvoga sentimenta”, rekao je Plenković.