NOVE PRIJEVARE: Oprezno s javljanjem na pozivni 021 – evo koji i zašto

Podijelite članak
Ilustracija
Ilustracija

Ne javljajte se na ovaj broj, ode plaća i mirovina, bila je vijest koja se proteklih dana proširila poput vjetra društvenim mrežama.

Na njima brojni Đakovčani navode kako su imali više poziva s broja 021-214-900, a gdje bi im se, nakon što bi podigli slušalicu, javljali trgovci nudeći jastuke, parfeme… ili bi čuli glazbu te obavijest kako su peti, šesti ili sedmi u redu čekanja. Neki od njih tvrdili su i kako im je, samo zbog toga što su se javili, s računa skinuta određena svota novca.

Zanimljivo je kako su pozive dobili registrirani korisnici kod različitih pružatelja telekomunikacijskih usluga, ali i oni koji nisu registrirani!

– Odakle toj kući broj nekog tko je kupio bon-bon i nije ga registrirao, a bilo je i takvih poziva – kaže jedan Đakovčanin. Kako broj nije registriran u imeniku, jučer smo nazvali Hrvatski telekom s obzirom na to da se, kako se čini, radi o fiksnom telefonskom broju s pozivnim Splitsko-dalmatinske župnije. Međutim, ondje su nam pojasnili kako nam ne mogu otkriti je li taj broj registriran na nekoga, samo uz, kako reče ljubazna djelatnica – sudski nalog.

O broju se na veliko raspravlja i na brojnim društvenim forumima gdje se spominje da je s istog broja zvala medicinska ustanova koja nudi pregled krvnih žila. Jučer smo i sami nazvali broj 021-214-900, no dobili smo govornu poruku: “Broj koji ste nazvali je nedostupan, poziv nije moguće ostvariti.” Zanimljivo je pogledati i stranicu foruma na http://www.imenik-hr.top, gdje ogorčeni korisnici ovaj broj označavaju kao opasan.

Jedan od korisnika upozorava kako se ne može otkazati narudžba parfema jer se broj ne može nazvati, drugi im pak poručuje: “Prekinite zvati lopine”, a treći im postavljaju pitanje: “Kad ćete poslati parfeme, lažovi?” Koja je zapravo bila svrha poziva s broja koji dan poslije nije bio u funkciji, mnogi će korisnici možda otkriti tek kada im dođe telefonski račun, piše Glas Slavonije.

Komentiraj