NIJE NEUBROJIV: Monstrum s Paga, koji je bacio djecu s balkona, može dobiti i 50 godina!

Dva i pol mjeseca od zločina, Državno odvjetništvo završilo je istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubojstva vlastite djece.

“Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru”, kazao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru za N1 televiziju.

Uz druge dokazne radnje, presudnu ulogu u istrazi imalo je psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog.

“Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vjestašenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv”, kaže Berović.

kuća, pag

Podsjećamo, nasilniku je određen istražni zatvor i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici, a zbog zdravstvenih problema uskoro će biti podvrgnut i operativnom zahvatu.

Za vrijeme trajanja cijelog postupka branio se šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu. Odvjetnik nam to danas nije mogao ni potvrditi niti opovrgnuti.

Istražni zatvor istječe mu za 12 dana.  “Ako bude podignuta optužnica u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagat produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice”, objasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Visković je pojasnio i kolike su kazne za četverostruki pokušaj ubojstvo. “Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može se izreći i kazna zatvora do 50 godina.”

PISALI SMO:

OVO JE MONSTRUM: Josip (54) bacio četvero djece s kata – prijeti mu dugogodišnji zatvor – čitajte OVDJE.

Komentiraj