NEREDI OKO UTAKMICE: Policija u Splitu privela 85 osoba – na stadionu pronašli pirotehniku

Policija je tijekom jučerašnjeg dana u Splitu privela 85 osoba, od čega 36 hrvatskih državljana i 49 stranih, uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Pregledom stadiona pronađeno je 8 komada različitih vrsti pirotehničkih sredstava. Do ovog trenutka, na području Grada Splita, kao i na stadionu za vrijeme održavanja javnog okupljanja, nisu zabilježeni značajniji sigurnosno negativni događaji, oštećenja imovine, kao ni ozljeđivanje osoba.

Policijski službenici su tijekom čitavog dana poduzimali mjere i radnje u cilju prevencije protupravnih ponašanja, te su intenzivno opservirali centar grada i mjesta gdje su se okupljali navijači.

Policijski službenici su osiguravali mjesta okupljanja gostujućih navijača, posebno “fan zonu“ od kuda su gostujući navijači uz pratnju policije dopraćeni na stadion bez bilježenja značajnijih incidenata, priopćili su još.