NEOBIČNI RAČUN: Vlasnik bara uz more dokumentirao “skupu” kavu

Popiti kavu u Kostreni, uz prekrasan pogled i užitak, moguće je u popularnom Mosquito baru, koji je u posljednje vrijeme javno dosta spominjan zbog poruke na računu koju je ispisao vlasnik.

Neobična poruka glasi: „PP i najveći PDV u Europi obračunati u cijeni. Španjolska i Italija 10, Mađarska 5, Grčka 13, a Francuska i Slovenija 6%. Iziđimo na izbore i zaustavimo poreznu represiju državi koja postoji kako bi omogućila privilegije za podobne“.

”To je bilo jednostavno iz razloga jer mnogi ljudi uopće nisu upoznati s činjeničnim stanjem”, rekao je vlasnik Miro Juraj za Morski.hr o tome zašto se odlučio na taj neobični korak, i pojasnio:

Ako u zemljama koje su turističke i imaju par stotina milijuna stanovnika, stoji PDV kojeg sam naveo, po čemu smo to mi drugačiji, a promoviramo se kao turistička zemlja?

Mnogo je bilo ugostitelja koji su radili dok je PDV na ugostiteljske usluge bio 13 % i kad su digli na 25 %, mnogi su dali svoje lokale u prodaju, poslovanje je postalo neisplativo.

Vlada je izišla samo u susret hotelijerskom lobiju i restorani su na uslugu hrane dobili PDV 13%”.

Kaže i da tako želi potaknuti ljude da idu na izbore: ”Svi koji se žale da im je kava skupa, trebaju znati da je svaki treći zaposlenik državni zaposlenik, koliko se državi daje novca”.