NENAD STAZIĆ: Taj kaos u radu Vlade preselio se u Sabor – nema najava o radu, nema obavijesti…

Nenas Stazić

Stanka na početku zbog funkcioniranja u radu Sabora. SDP-ov Nenad Stazić upozorava na prelijevanje kaosa iz Vlade u Sabor.

“Taj kaos u radu Vlade preselio se i u Sabor. Nema najave o načinu rada, nema obavijesti o tome kad ćemo i o čemu glasati. Mi od novinara saznajemo da nam je plan da sada na početku sjednice glasamo o uvrštenju novih točaka u dnevni red koje bismo onda raspravili, a onda opet u 12 glasali o onome što je raspravljeno. Ako ćemo sad glasati o uvrštenju novih točaka u dnevni red, onda tražimo da se glasa o svemu što smo raspravili dosad”, rekao je Stazić, a prenosi Media servis.

Uzvratio je i na dobacivanja iz klupa:”Tko smo mi da nešto tražimo u ovom Saboru? Mi smo, ako niste primijetili, izabrani zastupnici u ovaj Sabor. Čudite se, Šukeru? Uvijek se prije, na početku sjednice znalo, kolega Leko kao predsjednik Sabora je obavještavao što ćemo raditi taj dan, a u srijedu, i plan za taj tjedan, što se radi koji dan. Da je predsjednik Sabora bio malo više na sjednicama Sabora, to bi znao. On bi došao ujutro, tražio stanku i onda otišao”, rekao je Stazić.

Protestiramo zbog kaosa i tražimo uvođenje reda, zaključio je Stazić kojem je replicirao šef Sabora Željko Reiner.

“Da se nove točke u pravilu petkom uvrštavaju u dnevni red, i vi vrlo dobro znate da se to radi, samo se sad pravite i pokušavate obmanuti javnost”, rekao je Reiner.

Anka Mrak Taritaš poručuje – zakonodavna, izvršna i sudbena vlast moraju funkcionirati. Forma mora biti zadovoljena, a raspravljat ćemo o suštini, sugerira HNS-ovka koja smatra nedopustivim da zastupnici ne znaju o čemu će raspravaljati.”Pet mjeseci je prošli, polako će proći i treći. Uskrs je ove godine vrlo brzo, i to će brzo proći, prema tome, šest mjeseci, a mi ovdje raspravljamo o izvješćima iz 2014.”, rekla je Mrak Taritaš.

HDZ-ov Ivan Šuker poručuje da je razlog nervozi, kako je rekao, kraj stranačke televizije aludirajući na smjenu glavnog ravnatelja HRT-a o čemu je Sabor počeo raspravljati nakon stanke.

HDZ-ovac je mahao s papirom na kojem na navodno popis svih smijenjenih u prva dva mjeseca Kukuriku vlade. Osvrnuo se i na rad Sabora.

“Naprosto ne valja stvari skrivati. Nismo jednom ovdje bili u situaciji da je iz Vlade došla točka dnevnog reda, da se uvrstila i da se o njoj počelo raspravljati. Ne jedanputa smo bili u situaciji da nismo znali o čemu trebamo raspravljati”, rekao je Šuker.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!