NENAD MATIĆ: Neka DORH istraži gdje je nestalo 50 milijuna u hrvatskoj poljoprivredi!

Nenad Matić
Nenad Matić

Tko je odgovoran za nestalih više od 50 milijuna u poljoprivredi – to pitanje postavili su Zelena lista i Nezavisni seljaci Hrvatske.

Izvješće: Media servis

Predsjednik Zelene liste Nenad Matić tražit će da DORH istraži tko je potpisivao i omogućavao isplatu potpora za nepostojeću proizvodnju. Evo što je rekao za Mediaservis.

“Mi tražimo da ministar Tolušić zajedno sa Cvitanom napravi konferenciju za novinare i da otkriju gdje je nestalo više od 50 milijun kuna u hrvatskoj poljoprivredi potpora koje su dobivene iz EU.

Također tražimo od Ministarstva poljoprivrede da se objavi popis onih koji su dobili te poticaje, ljudi koji su uzeli novac, a nisu imali stoku, ali tražimo i tko su ‘tajnice‘ koje su to potpisivale, a možda i danas to potpisuju, a mi ćemo to saznati za dvije-tri godine”, izjavio je Matić.

Potom je dodao: “Formula je jednostavna – provjeriti imaš li stoku s pašnjacima, to je najjednostavnija matematička operacija koju bi provjerio bilo koji informatički program. Možda je postojala i namjera, možda je netko u sustavu to štitio. To neka napravi institucija”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!