NE VRAĆA 5 MILIJUNA EURA: Ja sam tada brzopleto rekao da ću novac vratiti – kaže Ježić

Podijelite članak

Svjedočenjem Roberta Ježića nastavljeno je ponovljeno suđenje u aferi INA-MOL. Ježić je, podsjetimo, na prvom suđenju rekao da je na račun svoje švicarske tvrtke primio pet milijuna eura od mađarskog MOL-a kao mito za Ivu Sanadera.

Danas je rekao kako je bivšeg premijera upoznao 2000. na ručku koji je organizirao Mladen Barišić. Rekao je i da su više bili poznanici nego prijatelji.

No, zanimljiv je Ježićev odgovor na pitanje gdje je 5 milijuna eura koje je svojevremeno kao svjedok na prvom suđenju obećao da će vratiti.

“Ja sam tada brzopleto rekao da ću novac vratiti, ne vodeći računa o proceduri koja mora biti odrađena”, odgovorio je Ježić.

“Unutar knjiga je evidentiran taj novac. Taj novac postoji u stvarnosti, ali u potraživanjima koje Dioki ima prema trećim stranama.

U ovom času, taj novac fizički u cijelom iznosu ne postoji, ali bi se mogao prikupiti. Postoji neki iznos, ali cijeli iznos ne.

Dakle, danas na računu Dioki Holdinga ne postoji iznos od 5 milijuna eura”, više je puta ponovio Ježić.

Ježić je objasnio gdje je završio novac namijenjen Sanaderu.

“Taj novac, kada je ušao u Xenoplast, na njega je plaćen porez. Novac je korišten za isplatu kredita koji je Dioki Holding imao. Firme su spojene. Slijedilo je njihovo računovodstveno knjiženje. Vidi se gdje je novac”, tvrdi Ježić.

Komentiraj