NASILNIK NA SLOBODI: Mlatio taksistu i pušten – sin je nekog iz jednog ministarstva

Podivljali 23-godišnjak koji je brutalno tukao 51-godišnjeg vozača taksija u Zagrebu, a snimka tog napada zgrozila je javnost, pušten je na slobodu.

Za njega nema niti istražnog zatvora, a niti mjera opreza, jer to nije niti zatraženo.

Možda sve objašnjava činjenica kako je riječ o sinu jednog od više rangiranog zaposlenika jednog ministarstva, kako doznaje Jutarnji list, a koji je već imao problema sa zakonom.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona. Nakon ispitivanja otvoreno je istraživanje tijekom kojeg će se provesti i druge potrebne dokazne radnje, a okrivljenik je potom pušten na slobodu jer zakonskih osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora nije bilo – rečeno je za Jutarnji list.

Podsjećamo kako je podivljali nasilnik tukao taksistu i nakon što je ovaj dva puta pucao u zrak. Nanio mu je teške ozljede od kojih se taksist još oporavlja.

Napad se dogodio u nedjelju oko 5:30, kada je 23-godišnjak s prijateljem i prijateljicom nakon izlaska iz noćnog kluba, u Ulici Florijana Andrašeca, sjeo u taksi  kojim je upravljao 51-godišnjak.

U priopćenju policije bilo je rečeno: “Tijekom vožnje je bez povoda verbalno vrijeđao vozača, a nakon što je taksist zaustavio vozilo na autobusnoj stanici u Ilici te osumnjičenog zamolio da izađe iz vozila jer su stigli na dogovoreno odredište, on je i fizički nasrnuo na njega.

Uhvatio ga je objema rukama za vrat, a kada se vozač pokušao obraniti, ponovno ga je napao, udarajući ga više puta rukama po glavi. Nastavio ga je udarati i nakon što su obojica izašli iz vozila. U jednom trenutku 51-godišnji vozač je iz vatrenog oružja pucao u zrak, a osumnjičeni ga je nastavio udarati. I nakon što se vozač uspio ponovno vratiti u vozilo, 23-godišnjak ga je nastavio udarati kroz otvorena suvozačeva vrata”.

 

Komentiraj