NAPAD NA STUDENTE U ZAGREBU: Je li riječ o “navijačkom nasilju”?

Burno je bilo nakon sinoćnjeg derbija Hajduka i Dinama u Zagrebu. Studentski dom Stjepan Radić u Zagrebu posjetili su Bad blue boysa koji su prema riječima studenata s kojima smo razgovarali, upali u nekoliko paviljona i fizički napali studenete.

Izvor: Media servis

Iz zagrebačke policije priopćili su kako se prema prikupljenim saznanjima kroz kriminalističko istraživanje događaj ne može nedvojbeno dovesti u vezu s tzv. “navijačkim nasiljem” niti s određenom navijačkom skupinom.

O cijelom se događaju oglasio i ravnatelj Studentskog centra Zagreb Mirko Bošnjak. “Studentski dom „Stjepan Radić“ najveći je studentski dom u širem okruženju i kao takav traži specifične mjere sigurnosti. Sukladno tome, Studentski centar u Zagrebu je tokom vikenda podigao mjere sigurnosti na višu razinu te angažirao dodatni broj zaštitara. Sukladno izvještajima naših zaposlenika došlo je do naguravanja između nekolicine mladića u krugu studentskog doma sa dvojicom stanara spomenutog studentskog doma, a dolaskom djelatnika zaštitarske službe napadači su se razbježali. Nakon dolaska policijskih djelatnika koji su patrolirali oko studentskog naselja nije bilo novih incidenata”, priopćio je Bošnjak.

Dodao je kako Centar izražava žaljenje što su studenti napadnuti te je istaknuo da su s njima u kontaktu kako bi im pružili potrebnu podršku. “Studenski domovi Studentskog centra u Zagrebu funkcioniraju uobičajenim tokom te poručujemo studentima, njihovim roditeljima i hrvatskoj javnosti da su stanari u studentskim domovima Studentskog centra u Zagrebu sigurni”, istaknuo je.

Jedan od studenata koji ondje živi, Luka, pojasnio je za Media servis kako nije prvi put da se ovakvo nešto ondje događa.

“U Studentskom domu ima djece iz cijele Hrvatske, ne samo iz Dalmacije. U cijeloj toj priči nažalost stradaju nedužni ljudi koji ni ne prate nogomet. Ovo je poznato već godinama da se radi na Savi i policiji i drugim državnim institucijama. Sramota da kao Hrvati koji smo došli iz cijele Hrvatske ovdje studirati i obrazovati se, da nismo u svojoj zemlji sigurni.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!