NAKON “ŠAMARA” IZ AMERIKE: Je li premijera i ovu Vladu barem sram? – pita Bernardić

davor bernardić

Američki State Department objavio je jučer Izvješće o stanju ljudskih prava u Hrvatskoj za 2016. godinu u kojem socijalnu diskriminaciju, nasilje prema ženama, djeci i etničkim manjinama te korupciju i neisplatu plaća radnicima navode kao najveće probleme u zemlji.

Izvješće: Media servis

Komentirajući izvješće, predsjednik SDP-a Davor Bernardić istaknuo je kako smo i u nepuna tri mjeseca ove godine svjedočili porastu nasilja, marševima na ulicama glavnog grada, napadima na druge i drugačije te kršenju prava radnika.

“I nova Vlada HDZ-a i Mosta nastavlja s tolerancijom prema nasilnicima te se, kako je krenulo u prva dva mjeseca, s pravom možemo pitati kako će tek izgledati izvješće za ovu godinu?”, zapitao se Bernardić te dodao kako SDP upozorava na narušavanje ljudskih prava i osobnih sloboda kojima svjedočimo posljednjih godinu i pol dana i snažno ih osuđuje.

“Poruku o tome što se događa sad smo imali prilike čuti i s druge strane Atlantika. Gluha ostaje samo hrvatska Vlada. Je li ih barem onda sram?”, zaključio je Bernardić.

Komentiraj