NAKON PUKNUĆA CIJEVI U ZAGREBU: Od danas predaja zahtjeva za naknadu štete

U tijeku je sanacija Selske ceste u Zagrebu, na dijelu od raskrižja s Ozaljskom ulicom do raskrižja sa Zagrebačkom avenijom. Zbog toga su očekivane prometne gužve u tom dijelu grada.

Izvor: Media servis

A svi građani koji su u jučerašnjem puknuću vodovodne cijevi pretrpjeli štetu mogu od danas ići s prijavom prema Vodoopskrbi i odvodnji.

Na mrežnim stranicama www.vio.hr objavljen je protokol za prijavu štete. Šteta uzrokovana poplavom tek se treba utvrditi, ali će u svakom slučaju biti velika jer je voda prodirala i u okolne ulice.

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet građanima se jučer ispričao zbog nastale štete te obećao da će im sva šteta biti nadoknađena.

“Što se tiče naknade šteta, postoji polica osiguranja i sve štete koje su nastale u ovoj nezgodi će biti, s te police, sanirane.”

Na terenu je bio i upravitelj vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot koji je istaknuo da je do puknuća cijevi došlo zbog dotrajalosti cjevovoda. Rekao je i kako očekuje da će do završetka radova i normalizacije prometa doći sutra.