NAKON MASAKRA NA FLORIDI: Motiv ubojice Nikolasa Cruza (19) još nije poznat

nikolas cruz, ubojica

Amerika je u šoku nakon još jedne masovne pucnjave u srednjoj školi – 19-godišnji Nikolas Cruz na Floridi je ubio 17 učenika i zaposlenika škole.

Izvješće: Media servis

Ubojica u gradu Parkland na Floridi s poluautomatskom puškom i maskom došao je u školu pred kraj nastave. Aktivirao je požarni alarm, a onda na prepunom hodniku na prvom katu otvorio vatru.

Ubio je 17 učenika i osoblja, najmanje 20 je ranio. Jedna je profesorica medijima ispričala da je desetak učenika sakrila u ormar. Škola je nedavno imala vježbu za slične situacije, pa neki isprva nisu ni shvatili što se događa.

“Molite za ovaj grad, školu, roditelje, žrtve. Ovo je strašan, strašan dan”, rekao je šerif Scott Israel.

Ubojica je sat kasnije uhićen u blizini mjesta pokolja. Istraga je otkrila da je ranije izbačen iz te škole zbog ponašanja. Indikativno je da je i prije nosio oružje i pokazivao ga kolegama, pa su mnogi predviđali da bi se ovako nešto moglo dogoditi. Evo što je za CNN rekao jedan od Cruzovih kolega.

“Rekao mi je da su ga izbacili iz dvije privatne škole, dva puta je pao razred. Rekao je da želi u vojsku, volio je lov, uvijek se činio tih i čudan”, rekao je jedan od svjedoka.

Motiv ubojice, čiji je profil na društvenim mrežama pun fotografija s oružjem i poruka o masovnim ubojstvima, još nije poznat. FBI sumnja da je pomno planirao napad.

https://twitter.com/Breaking911/status/963891241644683265?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.kurir.rs%2Fplaneta%2F2995641%2Fuzasavajuci-snimak-masakra-u-floridi-cuju-se-pucnji-i-vriska-uplasene-dece-a-zlocinac-se-zove-nikolas-isus-hrist

Komentiraj