NAKON IZJAVE MILJAVCA: Zastupnik Vučetić ima poruku za generala o “poguravanju”

“I onda vam se pojavi neka skupina koja pretuče neke Srbe koji su gledali utakmicu. Nađeš njih, ali ne znaš poveznicu koja ih je gurnula u to, a očito je odnekud došlo”, reče među ostalim čelnik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac, nakon što ih je primio premijer Andrej Plenković.

Na pitanje otkuda mu informacija da je netko pogurnuo sukobe, Miljavac je uzvratio da ne mogu sve otkrivati i da imaju svoje izvore.

No, za njega ima poruku saborski zastupnik Marko Vučetić, koji je na Facebooku objavio:

“General Miljevac kaže da ima podatke da su navijači Hajduka ‘pogurnuti iz Srbije da napadnu Srbe u okolici Knina’.

Po logičkoj nužnosti, general je ovu informaciji mogao dobiti samo iz Srbije.

Dakle, iz Srbije spoznajno pogurnut general govori o nasilju koje je iz Srbije pogurnuto te zaključuje da je Srbija tako htjela ‘neutralizirati međunarodne uspjehe Hrvatske’.

Netko (iz Srbije, naravno) bi generalu trebao ‘dati informaciju’ kako je upravo opisao nemoć Hrvatske i nadmoć Srbije.

Molim njegovu spoznajno-logičku vezu iz Srbije da mu ovu informaciju ‘pogura'”.

Podsjetimo, govoreći o Srbiji i BiH Miljavac je novinarima rekao:

“Htjeli smo vidjeti kako se gleda na sigurnosnu situaciju u okružju. Znate da se prema Hrvatskoj iz nekih zemalja s istoka vodi virtualni rat ili specijalni rat. Nevjerojatno je koliko dugo to traje i kakve se sve nepredvidive izjave, situacije događaju. Imaju svoju vezu. Malo stvari se događa slučajno, ocijenio je predsjednik HGZ-a Pavao Miljavac, pojasnivši da dijelom govori o Srbiji, a dijelom i o BiH, prenio je HRT.

Istaknuo je da je premijer rekao da će nastaviti razgovarati na tu temu i da ga HGZ upozori ako još nešto primijete. Dodao je da su hrvatsko predsjedanje EU i uspjesi u Bruxellesu mnogima trn u oku.

“Dobro stojimo i naravno da to treba malo neutralizirati. I onda vam se pojavi neka skupina koja pretuče neke Srbe koji su gledali utakmicu. Nađeš njih, ali ne znaš poveznicu koja ih je gurnula u to, a očito je odnekud došlo. I onda se govori da je hrvatska ustaška država”, rekao je Miljavac.

Na pitanje otkuda mu informacija da je netko pogurnuo sukobe, Miljavac je uzvratio da ne mogu sve otkrivati i da imaju svoje izvore.